Meistä

Opiskelija-asumista naisille Helsingissä

Silta-Klubi on osa KKE ry:n (Kulttuurin ja kehityksen edistämisyhdistys ry) hanke. Kulttuurin ja kehityksen edistämisyhdistys ry (KKE) perustettiin 11.8.2006, jolloin se aloitti myös toimintansa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää eri kulttuurien tuntemusta ja ymmärrystä Suomessa, sekä yhdistää eri maista ja kulttuuripiireistä tulevia ihmisiä.(www.kke-finland.org)

Silta on voittoa tavoittelematon opiskelijakoti ja kulttuurikeskus, joka avasi ovensa tarjotakseen opiskelija asumista ja toimintaa naisille vuonna 2011. Silta aloitti toimintansa jo vuonna 2002, jolloin se tarjosi akateemista iltapäivätoimintaa nuorille opiskelijoille. Vuonna 2009 rakennuksessa aloitettiin perusteellinen remontti useiden ihmisten taloudellisen tuen ja lainojen voimin, ja Silta avattiin uudelleen opiskelijakotina vuonna 2011.

Silta-klubi on aina ollut avoinna erityisesti naisopiskelijoille, jotka haluavat menestyä opinnoissaan ja kehittyä moraalisesti kestäviksi persooniksi perheenomaisessa ympäristössä, joka on akateemisesti innostava ja kannustaa rakentamaan yhteiskuntaa. Kulttuurikeskuksena Sillan tavoitteena on tukea ja vahvistaa naisopiskelijoiden kehitystä ja oppimista luomalla perheenomainen ilmapiiri, tukemalla opiskelua ja avaamalla uusia tapoja ajatella erilaisten esitelmien, tapaamisten ja vapaaehtoistyön kautta.

Silta-Klubin toiminta perustuu kristillisiin periaatteisiin. Sen toimintaan voivat osallistua kaikki kiinnostuneet vakaumuksesta riippumatta. Asiasta kiinnostuneille klubi tarjoaa hengellisiä tilaisuuksia, joita hoitaa Opus Dei, Katolisen kirkon personaaliprelatuuri.

Opus Dei on katolisen kirkon instituutio ja kansainvälinen järjestö. Sen perusti vuonna 1928 Johannes Paavali II:n pyhäksi julistama espanjalainen pappi, Josemaría Escrivá. Opus Dein tehtävä ja päämäärä on levittää tietoisuutta siitä, että kaikki kristityt on kutsuttu aitoon kristilliseen elämään ja muiden ihmisten palvelemiseen arjessa ja ammattityössään.

Opus Dei tarjoaa kiinnostuneille hengellistä koulutusta ja tukea löytämään Jumala jokapäiväisessä elämässä. Opus Dei on vastuussa opiskelijakodin kristillisten arvojen vaalimisesta.

Lisätietoja Opus Deistä